10 до 18 ч.

понеделник-петък

Русе

ул. Любомир Пипков 2

0877 23 45 45

[email protected]

Сравни имоти

Алианц Банк и Търговска банка Д ще приемат заявления в програмата за безлихвени кредити на физически лица

Алианц Банк и Търговска банка Д ще приемат заявления в програмата за безлихвени кредити на физически лица

Над 2 000 заема са одобрени през двете седмици от началото на програмата

Алианц Банк и Търговска банка Д са поредните две банки, които подписаха споразумения с Българската банка за развитие и ще приемат искания за отпускане на безлихвени кредити за физически лица до 4 500 лева. Клоновете им ще бъдат подготвени за обслужване по програмата след 18 май.

Общинска банка, Инвестбанк, Първа инвестиционна банка и Интернешънъл Асет Банк стартираха работа по програмата в края на април. До момента са одобрени 2 171 безлихвени заема от четирите банки с гаранция от ББР.

В Общинска банка, която първа започна да обработва заявления на гражданите, одобренията са 1 150. 836 са потвърдените заеми в Първа инвестиционна банка, 115 – в Инвестбанк и 70 – в Интернешънъл Асет Банк.

Над две трети от исканията са от служители в неплатен отпуск. Значително по-малко са кандидатствалите за кредит самоосигуряващи се лица.

Предстои финализиране на процеса по сключване на споразумения с още 6 банки, заявили интерес към програмата.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лева. Финансовите средства се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Източник: ББР

Related posts

10 търговски банки са готови да отпускат гарантирани от ББР кредити в подкрепа на бизнеса

Банката за развитие ще предостави гаранции за...

Continue reading

Join The Discussion

Privacy Policy Settings