10 до 18 ч.

понеделник-петък

Русе

ул. Любомир Пипков 2

0877 23 45 45

[email protected]

Сравни имоти

Имотните скици се издават безсрочно

Имотните скици се издават безсрочно, с 30 на сто по-евтини са електронните услуги от подаваните на гише.

Това съобщава пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Издадените от Агенцията по геодезия, картография и кадастър /АГКК/ скици на имоти, независимо от датата на издаването им, са валидни до настъпване на промени в данните за имота, за който се издават – благодарение на приетите изменения в Наредбата за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, съгласно която правното основание за предоставяне на услугата презаверка на скица или схема отпадна.

Облекчението е част от мерките, предприети от МРРБ и неговите структури за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и подобряване на условията за инвестиции в страната, се посочва в съобщението.

От началото на годината само в АГКК – София-град, са подадени 13 361 заявления за предоставяне на услуги. Издадените скици на поземлени имоти и сгради в урбанизираната територия са 178 260, в неурбанизираната територия са 14 069.

Миналата година издадените скици за имоти в урбанизираната част са 1 260 713, а за неурбанизираната – 119 428. Приетите заявления в София през 2017 г. са 95 831. За цялата страна от началото на година досега подадените заявления за услуги от АГКК са 68 802, като само 10 на сто от предоставяните от агенцията услуги са заявени електронно, отбелязват от МРРБ.

източник: Dir.bg

Related posts

Все по-често се търси 100% финансиране за покупка на жилище

Основните характеристики, определящи пазара на...

Continue reading

Кое е най-доброто време на годината за наемане на имот?

Aĸo oбмиcлятe дa нaeмeтe aпapтaмeнт, тo първите месеци на...

Continue reading

Политика за бисквитки

Ние използваме бисквитки на нашия сайт, за да...

Continue reading

Join The Discussion

Privacy Policy Settings