10 до 18 ч.

понеделник-петък

Русе

ул. Любомир Пипков 2

0877 23 45 45

[email protected]

Сравни имоти

Пет места, от където може да си купите имот с биткойн

Пет места, от където може да си купите имот с биткойн

Биткойнът става все по-популярен сред купувачите на имоти. Ето и петте най-горещи дестинации, където вече спокойно може да се пазаруват имоти с виртуална валута.

1. Маями (Флорида, САЩ)

Наскоро собственик на имот в Маями съобщи, че е успял да продаде къщата си за 6 млн. USD, или за близо 1600 биткойна. Анализатори са сигурни, че пазарът на имоти в Южна Флорида, и най-вече Маями, е идеален за разплащане с виртуална валута. Световното признаване на биткойна като валута и разпространението му повишиха вниманието към него в тази част на САЩ. Възможността на алтернативна форма на плащане при покупка на имот разкрива нови възможности за купувачи и предприемачи от цял свят, включително Канада, Южна Америка, Азия и други.

2. Дубай (Обединени арабски емирства)

САЩ не са единствената държава, която оцени предимствата на биткойн в сферата на недвижимите имоти. Компанията Knox Group, наскоро обяви началото на проект, който ще включва жилищна и офисна част, на стойност 325 млн. USD. Купувачите могат да купят апартаменти в жилищната част с виртуална валута. Началната цена на студията е 33 биткойна, на 1-стайните – 54 биткойна, което е около 250 000 USD. Част от апартаментите вече са купени, а други резервирани.

3. Ню Йорк (САЩ)

Предприемачите и брокерите в компанията The Big Apple са убедени, че биткойн е валутата на бъдещето. Инвестиционната компания Magnum Real Estate е сред първите поели риска и приемащи биткойн като разплащателна валута при покупката на луксозни апартаменти в East Village в Манхатън.

Интересно е да се отбележи, че инвестиционните тръстове в сферата на недвижимите имоти търсят възможност за диверсификация на своите портфейли, а Ню Йорк е идеално място за това.

4. Езерото Тахо (Калифорния, САЩ)

Тук също може да се купят имоти с помощта на биткойн. Наскоро клиент е придобил 1.4 акра земя с 42 обекта върху нея, като е платил 1.6 млн. USD, или 2739 биткойна.

5. Бали (Индонезия)

На остров Бали често се сключват сделки с виртуална валута. Интересно е да се отбележи, че именно Индонезия е била сред първите държави на планетата, която е започнала да прилага биткойн при покупко-продажбата на недвижимости.

Публикувано във факти.бг:

Related posts

Какво ще се промени в пазара на недвижими имоти след кризата?

Вероятно си задавате много въпроси. Особено ако Ви...

Continue reading

Забавя се ръста на цените на недвижимите имоти в България

Цените на имотите в България продължават да се...

Continue reading

Как ще се движат цените на жилищата през 2019 г.?

Номиналното нарастване на цените на жилища през 2019 г....

Continue reading

Join The Discussion

Privacy Policy Settings