9 до 18 ч.

понеделник-петък

Русе

ул. Вардар 4

0879 05 45 45

[email protected]

Сравни имоти

Пет места, от където може да си купите имот с биткойн

Пет места, от където може да си купите имот с биткойн

Биткойнът става все по-популярен сред купувачите на имоти. Ето и петте най-горещи дестинации, където вече спокойно може да се пазаруват имоти с виртуална валута.

1. Маями (Флорида, САЩ)

Наскоро собственик на имот в Маями съобщи, че е успял да продаде къщата си за 6 млн. USD, или за близо 1600 биткойна. Анализатори са сигурни, че пазарът на имоти в Южна Флорида, и най-вече Маями, е идеален за разплащане с виртуална валута. Световното признаване на биткойна като валута и разпространението му повишиха вниманието към него в тази част на САЩ. Възможността на алтернативна форма на плащане при покупка на имот разкрива нови възможности за купувачи и предприемачи от цял свят, включително Канада, Южна Америка, Азия и други.

2. Дубай (Обединени арабски емирства)

САЩ не са единствената държава, която оцени предимствата на биткойн в сферата на недвижимите имоти. Компанията Knox Group, наскоро обяви началото на проект, който ще включва жилищна и офисна част, на стойност 325 млн. USD. Купувачите могат да купят апартаменти в жилищната част с виртуална валута. Началната цена на студията е 33 биткойна, на 1-стайните – 54 биткойна, което е около 250 000 USD. Част от апартаментите вече са купени, а други резервирани.

3. Ню Йорк (САЩ)

Предприемачите и брокерите в компанията The Big Apple са убедени, че биткойн е валутата на бъдещето. Инвестиционната компания Magnum Real Estate е сред първите поели риска и приемащи биткойн като разплащателна валута при покупката на луксозни апартаменти в East Village в Манхатън.

Интересно е да се отбележи, че инвестиционните тръстове в сферата на недвижимите имоти търсят възможност за диверсификация на своите портфейли, а Ню Йорк е идеално място за това.

4. Езерото Тахо (Калифорния, САЩ)

Тук също може да се купят имоти с помощта на биткойн. Наскоро клиент е придобил 1.4 акра земя с 42 обекта върху нея, като е платил 1.6 млн. USD, или 2739 биткойна.

5. Бали (Индонезия)

На остров Бали често се сключват сделки с виртуална валута. Интересно е да се отбележи, че именно Индонезия е била сред първите държави на планетата, която е започнала да прилага биткойн при покупко-продажбата на недвижимости.

Публикувано във факти.бг:

Related posts

Онлайн проверка на автентичността на удостоверението за тежести

Агенцията по вписванията въведе нова безплатна...

Continue reading

Пазарът на имоти 2017/2018: поскъпване има и ще има

В началото на 2017 година много брокери прогнозираха...

Continue reading

Вноска от 300-400 лева най-предпочитана за ипотечен заем

Левът изпреварва еврото в ипотечното кредитиране....

Continue reading

Join The Discussion

Privacy Policy Settings