10 до 18 ч.

понеделник-петък

Русе

ул. Любомир Пипков 2

0877 23 45 45

[email protected]

Сравни имоти

$24 млрд. са вложени в имоти в Дубай

Инвестициите в един от най-предпочитаните имотни пазари на планетата – Дубай, възлизат на 24 млрд. долара за 2016 г., сочат данните на Агенцията по вписвания на емирството, цитирани от международни медии.

Най-много чуждестранни вложения са направили индийците. Те са купили 55 928 имота на обща стойност 3.2 млрд. долара. Причината за високия интерес е, че все повече богати индийци предпочитат да купуват имоти в чужбина, където доходността е по-висока от тази в родината им. Именно Дубай е един от тези привлекателни пазари, обясняват анализатори.

На второ място по чуждестранни вложения са гражданите на Саудитска Арабия, които са вложили 2.1 млрд. долара. Третото място е за британците. Те са придобили през 2016 г. недвижимости на стойност 1.5 млрд. долара. На четвърта позиция по вложения са пакистанците с инвестиции в размер на 1.1 млрд. долара.

Близо 9.5 млрд. долара са вложили в придобиването на апартаменти и къщи в Дубай граждани на държави от Персийския залив (Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ).

Related posts

Какво ще се промени в пазара на недвижими имоти след кризата?

Вероятно си задавате много въпроси. Особено ако Ви...

Continue reading

Забавя се ръста на цените на недвижимите имоти в България

Цените на имотите в България продължават да се...

Continue reading

Как ще се движат цените на жилищата през 2019 г.?

Номиналното нарастване на цените на жилища през 2019 г....

Continue reading

Join The Discussion

Privacy Policy Settings